Doorloop de stappen van de Meldcode

voetjes

Seminar Ouderenmishandeling

Er zijn nog plaatsen vrij bij het seminar Ouderenmishandeling van 12 juni. Het thema van de dag is “Ouderen en hun systeem”. Het seminar start om 9:30. In de ochtend is er een plenair programma en in de middag zijn er vier workshops. Het seminar is bestemd en gratis voor professionals die werken met ouderen in de regio Rotterdam-Rijnmond (gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Ridderkerk en Rotterdam).

Gastspreker tijdens het ochtendprogramma is dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer, lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool. Haar bijdrage heeft de titel “Op weg naar emotionele veiligheid” en zal gaan over ontmoeten, relaties, hechting, loslaten en vasthouden. Meer informatie over deze gastspreker vindt u hier.

In de ochtend zal verder het kader van systeemgericht werken uitgelegd worden.

Het middagprogramma bestaat uit vier workshops:

  1. Systeemgericht werken in het verpleeghuis
  2. Ouderen en hun systeem
  3. Verlies en rouw bij mantelzorgers
  4. Over geven en ontvangen: Evenwicht in relaties

Tot slot is er nog een muzikale verrassing en kunt u onder het genot van een hapje en drankje verder praten. Voor de lunch wordt gezorgd en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bijzondere wensen voor de lunch graag aangeven bij de aanmelding.

U kunt zich nog aanmelden maar er is alleen nog ruimte bij workshops 1 en 3. Stuur een mail naar ouderenmishandeling@moetd.nl en vermeldt de workshop van uw keuze.

Agenda:

Post-HBO

Trainingen

Trainers:

Seaske Verbeek

Mirjam van Dongen

Marjan Frankhuizen

Toon de Keijzer

Derya Yula

Cor Vernooij

Roxane Warring