Doorloop de stappen van de Meldcode

voetjes

Seminar Ouderenmishandeling en Ontspoorde (Mantel)zorg, 12 juni

Op 12 juni heeft het jaarlijkse seminar Ouderenmishandeling en Ontspoorde (Mantel)zorg plaatsgevonden, georganiseerd door Moetd in opdracht van de gemeente Rotterdam. Hoofdonderwerp was dit keer "Ouderen en hun Systeem". De dag werd geopend door Maria Cleven, Senior Beleidsmedewerker en projectleider ouderenmishandeling van het Actieprogramma Veilig Thuis 2015-2018.

In het plenaire ochtendprogramma schetste Seaske Verbeek het kader van systeemgericht werken en het belang van deze werkwijze, ook als het om ouderen gaat. Daarna doceerde dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer, lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool, ons op een hartverwarmende wijze in Hechting en Emotionele Veiligheid.

Het middagprogramma bestond uit vier workshops; in de evaluaties werden deze hoog gewaardeerd door de deelnemers. Tenslotte genoten de ongeveer 90 deelnemers van een lied gezongen door Bert Jan Schotel. Bert Jan had de tekst van dit lied onder meer geschreven op basis van hetgeen hem opviel tijdens een korte tour langs de workshops.

We kregen bij de afsluitende borrel veel positieve reacties en kijken terug op een geslaagde dag.

Wilt u een beeld krijgen van de dag kijk dan bij de volgende links:

Fotoalbum

Video en tekst lied

Hand-out workshop 1, workshop 2 en workshop 3

 

 

Agenda:

Trainingen

Trainers:

Seaske Verbeek

Mirjam van Dongen

Marjan Frankhuizen

Derya Yula

Cor Vernooij

Roxane Warring