Doorloop de stappen van de Meldcode

voetjes

Seminar Ouderenmishandeling en Ontspoorde (Mantel)zorg, 11 juni

Op 11 juni heeft het jaarlijkse seminar Ouderenmishandeling en Ontspoorde (Mantel)zorg plaatsgevonden, georganiseerd door Moetd in opdracht van de gemeente Rotterdam. Hoofdonderwerp was dit keer "Cultuur en Religie" en het thema "Ken je mij, wie ken je dan?". De dag werd geopend door Seaske Verbeek, directeur van Moetd.

In het plenaire ochtendprogramma presenteerde dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer, lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool, haar nieuwe boek "Eenzaamheid, ontmoeting met ouderen" met als verrassing een exemplaar voor iedere deelnemer. Daarna deelde Ds. Laurens Korevaar, bekend van het boek "Goed gek, Wat een dominee bezielt", zijn ervaringen over de rol die religie heeft in het leven van ouderen. Tenslotte was daar Margriet May, consultant Cultuursensitieve Zorg, die de aanwezigen een frisse blik gaf op de invloed van cultuur op het persoonlijke leven van iedereen.

Het ochtendprogramma werd afgesloten door zangeres Suzanne Bruning met een prachtige vertolking van het lied "Ken je mij, wie ken je dan?"

Het middagprogramma bestond uit vier workshops.

We kregen bij de afsluitende borrel veel positieve reacties en kijken terug op een geslaagde dag.

We hopen dat we hiermee een bijdrage hebben geleverd aan het ons vragend opstellen bij het werken met ouderen.

Hand-out plenair workshop 1, workshop 3 en workshop 4

 

 

Agenda:

Trainingen

Trainers:

Seaske Verbeek

Mirjam van Dongen

Marjan Frankhuizen

Derya Yula

Cor Vernooij

Roxane Warring